De Troubadour

theemelange 100 gram

Smaaknotitie
Laat je verrassen door deze toch wel een beetje gekke thee. Niet alleen de kleur (tja, klaproos laat zijn prachtige sporen achter) is een aangename verrassing, ook de combinatie van watermunt en hop (!) is alles behalve alledaags. Deze thee is weggelegd voor de avontuurlijke theedrinkers onder ons.

Is 100 gram net iets te avontuurlijk? Klik dan door naar onze 50 grams Troubadour.

Ingrediënten

  • watermunt | voor een frisse toets
  • hop | lekker hoppig met een zacht bittertje
  • klaproos | combinatie van bloemig en kruidig

Kwetsbaar en inheemse kruiden
Al onze theemelanges bestaan uit enkel inheemse kruiden uit de Maasheggen en bevatten minimaal één kruid dat als (zeer) kwetsbaar en/of (zeer) zeldzaam op de rode lijst van Floron staat. Hierdoor kunnen we niet alleen heerlijke en bijzondere smaaksensaties creëren, maar versterken we ook de biodiversiteit van de Maasheggen. Dit is onze droom!

In deze melange is munt het kruid dat we willen terugbrengen in het gebied. Hoewel we op dit moment watermunt gebruiken, willen we veel liever witte munt gaan toevoegen. Echter is dit kruid bijna niet te vinden in het gebied, dus als we het tegenkomen laten we het voor nu mooi staan. In onze zaaimengsels zit wel witte munt, dus hopelijk kunnen we dit kruid weer terugbrengen in het gebied!

De Maasheggenmaten
De kruiden groeien en bloeien op de gronden van verschillende boeren en landeigenaren binnen het Maasheggengebied. Het zaaien en oogsten doen we ook zoveel mogelijk met ‘lokale’ handen. Zo helpen er mensen van de dagbesteding en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Onze Maasheggenmaten stellen we met enige regelmaat via ons blog voor, dus neem snel een kijkje om te zien welke gezichten er schuilgaan achter jouw theemoment!

Lekker én gezond
Onze theemelanges met kruiden uit de Maasheggen zijn niet alleen heerlijke smaaksensaties, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Zo zijn hop en klaproos onze slaapmutsjes. Allebei worden ze gebruikt om rust te geven voor je ontspanning overdag en goed slapen in de nacht. Het duo zou ook kunnen ondersteunen bij krampen van buik en maag, zelfs bij menstruatiepijn. Daar doet watermunt ook aan mee.

Wil je hier meer over weten? Houd dan ons blog in de gaten. Hier zullen we regelmatig meer uitleg geven over de kruiden en hun werkzame stoffen.

100% single origin
Helaas lukt het ons nu nog niet om 100% single origin Maasheggen kruiden te leveren. Gelukkig zijn we wel flink op weg. Hoe meer er besteld wordt, des te makkelijker creëren we (nog meer) draagvlak voor een kruidenrijker Maasheggen. In de tussentijd bestellen we de hop (oké, niet in de Maasheggen, maar wel heel lokaal) bij Brabanthop in Wilbertoord.

€ 14,50
Aantal
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ‹ Verder winkelen