Onze droom

Onze droom, tja, dat is er eentje hoor! Moet je luisteren…

Het is onze droom de inheemse en kwetsbare kruiden die ooit in het Maasheggengebied stonden terug te brengen. En tegelijkertijd gezonde en bijzondere kruidentheemelanges samen te stellen, zodat jij en alle andere leuke theedrinkers in Nederland kunnen genieten van de heerlijke smaken van deze échte Maasheggen kruiden!

Natuur uit balans
Door de jaren heen en de grootschalige landbouw zijn we, ook in de Maasheggen, de balans tussen natuur en mensen een beetje kwijt geraakt. Veel boeren zagen de heggen als een doorn in het oog en waren ze liever kwijt dan rijk. Bovendien betekende snel en veel produceren het uitputten van grote stukken weiland. De biodiversiteit komt zwaar onder druk te staan!

Op weg naar duurzaam
Met de kennis en kunde van nu weten we dat dit niet de duurzame weg is. Willen we een langer, gezonder en rijker leven, dan moeten we toch echt beter leren luisteren naar moeder natuur. De natuur wil een stabiel ecosysteem om zijn gezonde impact te kunnen uitoefenen op onze planeet (zoals zich kunnen verdedigen tegen extreem weer, denk aan het hoogwater van 2021) en alles en iedereen dat op deze planeet leeft.

Help de natuur een handje
Om de biodiversiteit te herstellen, zaaien we en oogsten we samen met boeren en natuurorganisaties inheemse en zeldzame kruiden (kruiden waarvan ook wij het bestaan niet meer wisten!) in UNESCO biosfeergebied de Maasheggen. Zo ontstaat er meer en meer divers kruidenrijk landschap, waar ook dieren op af komen die helpen de natuur terug in balans te brengen.

En het mooie is: geven we de kruiden waarde en de boeren dus een nieuw verdienmodel, dan blijven we nog een hele lange tijd samen de natuur een handje helpen. Voor ons en de kleintjes na ons en die daarna.

Kruiden van de Maasheggen
Kruiden waarde geven, dat is wat wij met onze kruidentheemelanges ook proberen. Hoewel we er nu nog niet zijn en we af en toe ook nog kruiden bijkopen, werken we vol plezier toe naar onze droom dat al onze theemelanges 100% Maasheggen kruiden bevatten. Samen met onder andere boeren en landeigenaren Johan, Eric, Rob, Gaveshi, Annelies, Jolan en Stichting Landschapsbeheer Boxmeer zijn we goed op weg en is onze droom echt iets om naar uit te kijken.

Samen voor een mooier Maasheggen
Hoe meer mensen Maasheggenthee drinken, hoe makkelijker wij meer boeren mee krijgen en hoe groter onze kruidenrijke impact zal zijn. Dus blijf vooral zo veel mogelijk theeleuten voor een mooier, rijker en diverser Maasheggen! Proost.

Bekijk onze theemelanges

Onze droom
Onze droom
Onze droom
Onze droom
Onze droom
Onze droom