De Maasheggenvlechter

theemelange 100 gram

Smaaknotitie
Dit is nu echt kruidenthee! Thee van kruiden met een kruidig karakter. De wilde tijm zet hiervoor de toon. Maar hé, we maken het niet te wild. Dus meidoorn en heermoes doen mee en houden deze wildebras in toom. Een verfijnde balans is gevonden, voor een thee die het beste past bij een druilerige dag. Iedere andere dag mag ook hoor!

Heb jij nog niet eerder kennis gemaakt met De Maasheggenvlechter? Je kunt ook eerst de 50 grams theezak proberen.

Ingrediënten

  • meidoorn bloesem | beetje zoetig, beetje bloemig
  • meidoorn bes | een zuurzoete zachtheid
  • heermoes | verfrissende smaak van vers groen gras
  • wilde tijm | kruidig met houtige nuances

Kwetsbaar en inheemse kruiden
Al onze theemelanges bestaan uit enkel inheemse kruiden uit de Maasheggen en bevatten minimaal één kruid dat als (zeer) kwetsbaar en/of (zeer) zeldzaam op de rode lijst van Floron staat. Hierdoor kunnen we niet alleen heerlijke en bijzondere smaaksensaties creëren, maar versterken we ook de biodiversiteit van de Maasheggen. Dit is onze droom!

In deze melange is de tweestijlige meidoorn het kruid dat we willen terugbrengen in het gebied. De eenstijlige meidoorn kom je al vaak tegen, maar tweestijlig... Ho maar. Je moet heel goed zoeken, wil je deze vinden in de Maasheggen. Hoogste tijd dus om ook deze te gaan zaaien.

De Maasheggenmaten
De kruiden groeien en bloeien op de gronden van verschillende boeren en landeigenaren binnen het Maasheggengebied. Het zaaien en oogsten doen we ook zoveel mogelijk met ‘lokale’ handen. Zo helpen er mensen van de dagbesteding en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Onze Maasheggenmaten stellen we met enige regelmaat via ons blog voor, dus neem snel een kijkje om te zien welke gezichten er schuilgaan achter jouw theemoment!

Lekker én gezond
Onze theemelanges met kruiden uit de Maasheggen zijn niet alleen heerlijke smaaksensaties, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Zo wordt meidoorn al heel lang 'valeriaan van het hart' genoemd, omdat het kruid goed voor je hart en vaten kan zorgen. Zo'n zelfde vriend van je hart en maat van je vaten is heermoes. Alsof dat nog niet wonderkruid genoeg is, is er nog wilde tijm die zich focust op je luchtweg en je darmkanaal.

Wil je hier meer over weten? Houd dan ons blog in de gaten. Hier zullen we regelmatig meer uitleg geven over de kruiden en hun werkzame stoffen.

100% single origin
Helaas lukt het ons nu nog niet om 100% single origin Maasheggen kruiden te leveren. Gelukkig zijn we wel flink op weg. Hoe meer er besteld wordt, des te makkelijker creëren we (nog meer) draagvlak voor een kruidenrijker Maasheggen.

€ 14,50
Aantal
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ‹ Verder winkelen