De Kruidenier

theemelange 100 gram

Smaaknotitie
Deze kruidenmelange is fruitig, kruidig en bevat een licht bittertje. Een fijne thee die zowel sleedoornbessen als rozenbottel bevat. De karwij (het zusje van komijn) zorgt voor een bijzondere kruidige ondertoon. Een thee die het perfect doet in de middag en avond en tip ook erg lekker is als ijsthee!

Ben jij meer een ‘ochtend theedrinker’, maar wil je deze bijzondere kruidenthee niet missen? Bekijk dan onze 50 grams Kruidenier.

Ingrediënten

  • sleedoornbes | subtiele friszure fruitigheid
  • braamblad | aangenaam bitterzoet
  • rozenbottel | fris, kruidig met klein zoetzuurtje
  • karwijzaad | anijsachtig warm en kruidig

Kwetsbaar en inheemse kruiden
Al onze theemelanges bestaan uit enkel inheemse kruiden uit de Maasheggen en bevatten minimaal één kruid dat als (zeer) kwetsbaar en/of (zeer) zeldzaam op de rode lijst van Floron staat. Hierdoor kunnen we niet alleen heerlijke en bijzondere smaaksensaties creëren, maar versterken we ook de biodiversiteit van de Maasheggen. Dit is onze droom!

In deze melange is karwij het kruid dat we willen terugbrengen in het gebied. Dit kruid is bijna niet te vinden in het gebied, dus als we het tegenkomen laten we het voor nu mooi staan. In onze zaaimengsels zit wel karwij, dus hopelijk kunnen we dit kruid weer terugbrengen in het gebied!

De Maasheggenmaten
De kruiden groeien en bloeien op de gronden van verschillende boeren en landeigenaren binnen het Maasheggengebied. Het zaaien en oogsten doen we ook zoveel mogelijk met ‘lokale’ handen. Zo helpen er mensen van de dagbesteding en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Onze Maasheggenmaten stellen we met enige regelmaat via ons blog voor, dus neem snel een kijkje om te zien welke gezichten er schuilgaan achter jouw theemoment!

Lekker én gezond
Onze theemelanges met kruiden uit de Maasheggen zijn niet alleen heerlijke smaaksensaties, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Voor je vitamine C impuls kun je bijvoorbeeld terecht bij sleedoornbes en rozenbottel. Bij elkaar vormen deze kruiden een lekker kopje antioxidanten! Drink er vooral eentje, want het is ook nog eens goed voor je wc-carrière. Goed plassen, goed poepen en op tijd windjes laten. Het kan zo'n opluchting zijn! Braamblad (vochtafdrijvend) en karwij (spijsverteringsbevorderend) kunnen je hierbij helpen.

Wil je hier meer over weten? Houd dan ons blog in de gaten. Hier zullen we regelmatig meer uitleg geven over de kruiden en hun werkzame stoffen.

100% single origin
Helaas lukt het ons nu nog niet om 100% single origin Maasheggen kruiden te leveren. Gelukkig zijn we wel flink op weg. Hoe meer er besteld wordt, des te makkelijker creëren we (nog meer) draagvlak voor een kruidenrijker Maasheggen.

€ 14,50
Aantal
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ‹ Verder winkelen