De Grondlegger

theemelange 100 gram

Smaaknotitie
Hier is het allemaal begonnen! Het jaar was 2019 en samen met Natuurlijk Resi organiseerde Janneke vanuit De Meerstoel kruid- en struintochten in het Maasheggengebied. Na afloop moest er natuurlijk een passend drankje bij worden geschonken. En wat is er nu beter dan de kruiden die je tijdens je tocht door de Maasheggen veel ziet vervolgens te proeven? Tadaa, het idee van Maasheggen Kruidenthee was geboren. En dat maakt deze zacht bloemige en friszoete thee de enige échte eerste melange, de grondlegger! Het is een allemansvriend die je ieder moment van de dag kan schenken.

Is Maasheggen nog wat onbekend voor jou? Met onze 50 grams Grondlegger kun je de smaken van het gebied rustig aan wat beter leren kennen.

Ingrediënten

  • meidoornbloesem | subtiel zoetig en bloemig
  • vlierbloesem | uitgesproken fris en fruitig
  • rode klaver | een zoetje en een nootje

Kwetsbaar en inheemse kruiden
Deze theemelange bestaat uit drie kruiden die zeer kenmerkend zijn voor de Maasheggen. Meidoorn is dé plant waarmee de befaamde heggen worden gevlochten. De vlier is alom vertegenwoordigd in het gebied en naast dat het een prachtig schouwspel is als alle hagen vol in bloei staan, heeft het een heerlijke bloemige smaak en geur. De paarse bloemetjes van de rode klaver steken vrolijk tussen het gras van de weilanden uit. Leuk feitje daarover: voor de thee oogsten we alleen de bloemen van het plantje, de rest wordt gebruikt als veevoer.

De Maasheggenmaten
De kruiden groeien en bloeien op de gronden van verschillende boeren en landeigenaren binnen het Maasheggengebied. Het zaaien en oogsten doen we ook zoveel mogelijk met ‘lokale’ handen. Zo helpen er mensen van de dagbesteding en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Onze Maasheggenmaten stellen we met enige regelmaat via ons blog voor, dus neem snel een kijkje om te zien welke gezichten er schuilgaan achter jouw theemoment!

Lekker én gezond
Onze theemelanges met kruiden uit de Maasheggen zijn niet alleen heerlijke smaaksensaties, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Want laat je lichaam je even in de steek met een griepje of koorts, dan kan iets als vlierbloesem je helpen er bovenop te komen. Word je juist geveld door kno-kwaaltjes, dan biedt rode klaver soelaas. En zo is meidoorn, dankzij de rustgevende werking, fijn voor momenten waarop je wat onrustig en prikkelbaar bent.

Wil je hier meer over weten? Houd dan ons blog in de gaten. Hier zullen we regelmatig meer uitleg geven over de kruiden en hun werkzame stoffen.

100% single origin
Helaas lukt het ons nu nog niet om 100% single origin Maasheggen kruiden te leveren. Gelukkig zijn we wel flink op weg. Hoe meer er besteld wordt, des te makkelijker creëren we (nog meer) draagvlak voor een kruidenrijker Maasheggen.

€ 14,50
Aantal
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ‹ Verder winkelen