De Bijen Imker

theemelange 100 gram

Smaaknotitie
Deze groenblauwe mix van kruiden kleurt goudgeel in je theekopje. De kleuren maken meteen nieuwsgierig, dus als kruidenliefhebber kun je simpelweg niet anders dan 'even proeven'. Daar ga je. 1 slokje en poef! Je waant je opeens dichter bij de natuur. Dit komt door de aardse kruiden- en lichtzoete bloementonen met een laagje frisheid.

Is de imker jou nog een beetje vreemd, dan kun je ook eens kijken naar onze 50 grams Bijen Imker.

Ingrediënten

  • groot kaasjeskruid | aards met notige accenten
  • korenbloem | licht bitterzoet bloemetje
  • veldsalie | een uitgesproken kruidige smaak
  • wilgenroosje | groenig en bloemig met aangenaam zuurtje

Kwetsbaar en inheemse kruiden
Al onze theemelanges bestaan uit enkel inheemse kruiden uit de Maasheggen en bevatten minimaal één kruid dat als (zeer) kwetsbaar en/of (zeer) zeldzaam op de rode lijst van Floron staat. Hierdoor kunnen we niet alleen heerlijke en bijzondere smaaksensaties creëren, maar versterken we ook de biodiversiteit van de Maasheggen. Dit is onze droom!

In deze melange is veldsalie het kruid dat we willen terugbrengen in het gebied. Dit kruid is bijna niet te vinden in het gebied, dus als we het tegenkomen laten we het voor nu mooi staan. In onze zaaimengsels zit wel veldsalie, dus hopelijk kunnen we dit kruid weer terugbrengen in het gebied!

De Maasheggenmaten
De kruiden groeien en bloeien op de gronden van verschillende boeren en landeigenaren binnen het Maasheggengebied. Het zaaien en oogsten doen we ook zoveel mogelijk met ‘lokale’ handen. Zo helpen er mensen van de dagbesteding en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Onze Maasheggenmaten stellen we met enige regelmaat via onze blog voor, dus neem snel een kijkje om te zien welke gezichten er schuilgaan achter jouw theemoment!

Lekker én gezond
Onze theemelanges met kruiden uit de Maasheggen zijn niet alleen heerlijke smaaksensaties, maar ook nog eens hartstikke gezond. Veel van de inheemse kruiden zitten bomvol goede dingen voor het lichaam.

Dit specifieke kruiden viertal steekt de koppen bij elkaar om jouw ontstekingen zoveel mogelijk te remmen. Stuk voor stuk staan ze in de medicinale wereld bekend om hun ontstekingswerende en ontsmettende werking. Dat is natuurlijk goed voor allerlei gezondheidsproblemen en wanneer we praten over kaasjeskruid en veldsalie met name als je last hebt van kwaaltjes rondom je mond of keel.

Wil je hier meer over weten? Houd dan ons blog in de gaten. Hier zullen we regelmatig meer uitleg geven over de kruiden en hun werkzame stoffen.

100% single origin
Helaas lukt het ons nu nog niet om 100% single origin Maasheggen kruiden te leveren. Gelukkig zijn we wel flink op weg. Hoe meer er besteld wordt, des te makkelijker creëren we (nog meer) draagvlak voor een kruidenrijker Maasheggen.

€ 14,50
Aantal
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ‹ Verder winkelen