Inpakdame van het eerste uur

Vrijdag 15 september 2023

Mogen we even aan jullie voorstellen, een dame die al vanaf het allereerste begin betrokken is bij dit project (tromgeroffel..), Shirley!

Shirley woont en werkt bij Zorgboerderij De Hultenhoek (midden in de Maasheggen). Toen wij kennis kwamen maken en onze plannen kwamen toelichten, zag de begeleiding meteen al een mogelijkheid voor Shirley. Dat Kruiden van de Maasheggen en Shirley een goede combi is, kunnen we alleen maar beamen! Shirley is al betrokken sinds de 3-hoeksdoosjes met zakjes voor een pot thee (voor alle early adopters, weten jullie nog?). Toen kwamen de 1-kopsdoosjes met daarin een zakje dat werd dichtgestreken. Dat is meteen het minst leuke wat Shirley heeft gedaan voor KvdM, het dichtstrijken van deze zakjes. Het leukste, dat is toch wel meehelpen met de verkoop en achter een stand staan tijdens een markt.

Handwerk

Het gaat Shirley heel makkelijk af om iets nieuws te leren en het vervolgens feilloos na te doen. Fijne motoriek, dat heeft deze dame wel in de vingers. Dat komt mooi uit, want naast de thee inpakken is ze ook veel aan het haken. Van fantasiedieren tot sleutelhangers en van knuffels tot onderzetters. Ook kostuums maken, gamen, tekenen en paardrijden doet ze graag.

Paardenfluisteraar

Shirley is regelmatig te vinden in de paardenbak van de dagbesteding waar ze op meerdere paarden mag, maar vooral ook kan, rijden. Dat doet namelijk niet iedereen haar zomaar na. Ze doet dit met ontzettend veel plezier en focus en volgens de kenners “is ze een kleine paardenfluisteraar”. Shirley heeft sowieso affiniteit met natuur en dieren. Zo weet ze precies welke dieren er allemaal voorkomen in het Maasheggengebied. Toch ziet ze zichzelf niet echt als een buitenmens. Als ze wel buiten is, vindt ze het toch wel heel leuk om iets om handen te hebben. Insecten fotograferen, pijl en boog leren schieten of op zoek gaan naar een mooie tak die als toverstaf door kan. Dit is een goed moment om te benoemen dat Shirley een van de grootste Harry Potter fans is die wij kennen (en dat zeggen we als mede-fans).

Kruidkunde en toverdrankjes

Als Harry Potter fans die door grote bakken met kruiden aan het roeren en scheppen zijn, kan het niet anders dan dat er een punt komt, waarop je jezelf afvraagt: wat als een kruidentheemelange nou magische krachten zouden hebben, wat voor een soort toverdrank zou het dan zijn? Deze vraag hebben wij ook aan Shirley voorgelegd en dit waren haar antwoorden…

  • De Grondlegger; heeft geneeskrachtige eigenschappen. Een slokje en je bent meteen beter en wonden zijn genezen.
  • De Bijen Imker; als je dit drinkt, kan je met bijen communiceren. Dan zou je dus een hele zwerm bijen op je vijand kunnen afsturen.
  • De Troubadour; als je iemand dit laat drinken gaat die persoon dronken gedrag vertonen en zet hij of zij zichzelf voor schut.
  • De Kruidenier; drink dit en je kan met alle goden communiceren! Van de oudheid, tot de Egyptische en de Noorse goden. Dan kun je ze bijvoorbeeld om hulp vragen, denk aan regen bij een bosbrand.
  • De Maasheggenvlechter; als je dit drinkt wordt je onmenselijk sterk. Een dame van 1,60 meter kan zo een boom uit de grond trekken.

En wie wil dat nou niet, dus pak nog een lekker kopje thee en Skål (proost) aldus ‘onze’ Shirley.

Toekomst

Shirley kijkt niet met een hele rooskleurige bril naar de toekomst, ze maakt zich niet echt druk over het klimaat, maar is wel bang dat de Maasheggen er over een tijdje niet meer zijn. In haar ogen kunnen mensen egoïstisch zijn en veel kapot maken. Alles wordt duurder, dat vindt ze ook stom en lastig. Tegelijkertijd is ze wel onderdeel van dit project, waar balans vinden, herstel en biodiversiteit centraal staan. En dat doet ze toch maar mooi!

Tip van Shirley

Een goede tip voor ons heeft ze zeker namelijk; een YouTube kanaal opzetten. Nou Shirley, we gaan ons best doen. En de samenwerking, die mag wat haar betreft nog lekker lang door gaan. Nou dat horen we natuurlijk heel graag, want met onze favoriete inpakdame van het eerste uur werken wij ook nog heel graag en heel lang samen!

Alle artikelen