Smaak van de Maasheggen

Vrijdag 05 januari 2024

Proberen een stukje van de wereld mooier te maken, een nobel streven. Maar omdat we (helaas) niet op alle plekken tegelijkertijd het verschil kunnen maken, begint dit streven meestal bij jezelf en je omgeving. En ons stukje wereld, is de Maasheggen. Groot genoeg om ons (voor nu) volledig op te focussen. Alhoewel, ons? Waarom alles alleen doen, als er zoveel leuke initiatieven, fijne mensen en mooie producten in de buurt zijn?

Met z'n allen

Juist, dan ga je krachten bundelen en dat doen we dan lekker op z'n Brabants, gezellig met z'n allen! "Als we gáááán, dan gaan we met z'n allen." Geen kroegen overvallen - geen zorgen - maar heerlijke en lokale producten maken in onze mooie Maasheggen. Dit doen we onder de noemer: Smaak van de Maasheggen!

Niet heilige zeven, maar heerlijke zeven

Met zeven medeproducenten hebben we zeven producten gekozen. Met als resultaat (hoe raad je het zo) zeven verschillende soorten pakketten! Zoek jij een leuk kado, word je heel enthousiast van ons verhaal en onze droom? Zoek niet verder, dan zit er zeker wat wils tussen De Smaak Van De Maasheggen Pakketten. Zelfs als je geen theeleut bent en toch de smaak uit onze streek wilt ervaren... Ook dan zit er genoeg lekkers tussen!

Trotser dan trots

Wat we helemáál fantastisch vinden; maar liefst drie van deze zeven toppers verwerken onze kruiden in hun producten. Hoe ontzettend tof is dat!! (Ja, dat verdient meerdere uitroeptekens.)

  1. Zo bakt bakker Cris van bakker Fijnebol overheerlijke broodjes met onze Grondlegger, Bijen Imker en Troubadour
  2. Brouwen Gerard en Helen van Gradoen fantastische speciaalbiertjes met onder andere onze Grondlegger, Kruidenier en klaproos
  3. Maakt Sander van Sander Graat úw topSlijter een unieke gin met onze Grondlegger

En voor de oplettende kijker; het zijn inderdaad onze illustaties op deze mooie verpakkingen. Nog zo'n voordeel van krachten bundelen! Maar (!!!), vergeet daarnaast ook niet de honing van Imkerij De Moassense Berg, sapjes van Groenings Hofke, appel- en perenstroop van Fruitpark Groenz en Maasheggensiroop van De Aanmakerij!

Kopen en bestellen maar!

Mede dankzij het gebiedsprogramma van Maasheggen Unesco zijn de pakketten niet alleen een mooi plan, maar ook een feit. En laat nou een fijn, kneiter betrokken en lokaal bedrijf genaamd Cybox (ja, dat is ook ónze sitebouwer en een sponsor) het smaakteam helpen met een prachtige site en online vindbaarheid. Dan nog een dikke shout out naar Het Veerhuis Oeffelt, waar alle pakketten worden samengesteld en waar ze ook fysiek te koop zijn. Net zoals bij Landal de Vers en Plus Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon. Als laatste zijn ze online te bestellen bij Gradoen.

Daar zijn we dus - gezellig met z'n allen - kei, trots, op!

Alle artikelen